Aloe vera, o planta bogata in vitamine!

Aloe vera, o planta bogata in vitamine! />

Aloe este cultivată ca o plantă decorativă, în scopuri farmaceutice, în produse cosmetice și chiar pentru hrană în unele țări. În unele locuri în mod obișnuit se numește adesea "Aloe vera" sau "Aloe maculata". Identificarea corectă a speciilor este importantă la nivel farmaceutic. În prezent, există mai mult de 250 de varietăți recunoscute de Aloe, din care numai trei sau patru au proprietăți semnificative. Cel mai puternic dintre aceste varietăți și bogat în vitamine, minerale, aminoacizi și enzime, este "Aloe arborescens".

Principiul activ constă în sucul gelatinos din frunze. Mirosul este caracteristic și puternic, în timp ce gustul este amar și neplăcut. Din frunze practic se obține :

Suc de aloe sau latex, este sucul obținut prin tăierea frunzelor, este solid cristalin de culoare maro și amar, numit acibar (Din greacă: "Suc de aloe").

În general, se obține prin lăsare un timp a lichidului care iese din frunzele tăiate transversal și se depozitează într-un recipient amestecat cu pulpă.

Planta de aloe este o sursă bogată de minerale precum calciu, sodiu, fier, potasiu, crom, magneziu, mangan, cupru și zinc, dar este şi printre puţinele surse vegetale de vitamine B12, A, B, C, E şi acid folic, care nu pot fi asimilate corespunzător doar prin alimentaţie.

Toţi aceşti nutrienţi ajută la menţinerea greutăţii corporale în limitele normale, împiedică îmbătrânirea celulară şi asigură necesarul zilnic de energie.

VV Telestar vă recomandă cu căldură pentru sănătatea dumneavoastră Pachetul de două sticle Kretaloe + o cremă Aloe Vera CADOU la prețul de 199 lei.