Beneficile rodiei />

Crescută în întreaga regiune a mării mediternane și în Caucaz, Rodia a primit foarte repede  distincția de fructul minune. Mai mare ca o portocală, dar mai mic decât un grapefruit, rodia este un fruct cu o formă hexagonală rotunjită care are între 7 și 12 cm în dimatetru, cu o coajă groasă care adăpostește în jur de 600 de semințe. Rodia conține vitaminele B și C, cât și vitamina B5, potasiu și polifenoli antioxidanți.

Sucul de rodie are efecte regenerative, iar poliferoli antioxidați ajută la încetinirea îmbătrânirii. De asemenea sucul de rodie ajută cu digestia și are proprietăți antiiflamatorii, reduce colesterolul, dar mai important ajută la reducerea tensiunii arteriale fiind foarte eficient în a preveni maladii cardiace.

Pentru arderea grăsimilor rodia este foarte bună, datorită conținutului ridicat de antioxidanți, și prin faptul că rodia nu crește glicemeia. Rodia se dovedește a fi un aliat de încredere în lupta cu kilogramele.

Rodia ajută la întărirea sistemului imunitar, aceasta având o cantitate esențială de vitamina C.

În lupta cu sindromul metabolic, reprezentat prin asocierea unor afecțiuni care cresc riscul de diabet zaharat și boala cardiovasculară, rodia reglează glicemia și crește sensibilitatea la insulină.

Prin menținerea arterelor flexibile și scăderea șanselor de inflamare a vaselor de sânge, rodia ajută la protejarea rinichilor, inimi și ficatului.