La ce este bun Sucul de Rodie />

Rodiile sunt considerate fructele cu cea mai mare concentrație de antioxidanți, fapt ce le transformă într-o veritabilă armă împotriva nivelului crescut de colesterol. Sucul de rodie conține o concentrație mai mare de antioxidanți decât vinul roșu sau ceaiul verde. 

Furnizând 16% din necesarul zilnic de vitamina C al adultului, conținut în 100 ml, sucul de rodie este și o excelentă sursă de vitamina B, vitamina K, minerale (potasiu, calciu și fier) acid pantotenic, fitonutrienți (fitosteroli și betacaroten), antioxidanți (taninuri, antocianina, polifenoli). 

Sucul de rodie aduce numeroase beneficii sanatatii, printre care: 

Protejeaza și îmbunătățește funcționarea sistemului cardiovascular 

Sucul de rodie s-a dovedit eficient în reducerea factorilor de risc pentru maladiile cardiace, incluzând oxidarea LDL, statusul oxidativ al macrofagelor și formarea celulelor spumoase, toate acestea fiind etape în arteroscleroza și în boala cardiovasculară. Taninii de tipul punicalaginilor au fost identificați ca fiind primele componente responsabile de reducerea stress-ului oxidativ la care duc acești factori de risc. Studiile au arătat ca rodia intervine în reducerea tensiunii arteriale sistolice prin inhibarea enzimei serice de conversie a angiotensinei (ACE). 


Studiile arată că băutorii de suc de rodie au un mai mic deficit de oxigen transportat către inima în timpul activităților fizice, în comparație cu cei care nu consumă un astfel de suc. Sucul de rodie crește cantitatea de sânge pompată către inimă, motiv pentru care pacienții cu boli de inimă sunt sfătuiți să bea câteva pahare din acest suc, pe săptămână.